May 15, 2011

Don't miss aburasoba!

*External link to the Japanese website
**External link to the website except written in Japanese


In the evening about 8 p.m. I visited Tonikaku, Matsudo (松戸・兎に角) with my brother in order to eat ramen.
We had to wait in line for about 20-30 minutes.


Outside of the shop and waiting line

I chose extralarge-sized tsukemen (つけ麺特盛, 500g, 950 yen) but he chose large-sized aburasoba (油そば大盛, oil-sauced broth-less ramen, 375g, 850 yen.)
I had never eaten aburasoba at this shop therefore I asked him to give a bite of it to myself.


(Left) aburasoba (Right) tsukemen

Much more delicious then I expected!
I will choose aburasoba next time I visit this shop.
He said that it was very delicious and he wanted our mother (noodle junkie!) to eat it.
And he ate it up all easily, much earlier than I "because it was delicious," he said.

If you are looking for very good aburasoba, you should try to eat aburasoba at this shop!

2 comments:

  1. あなたのブログを見るたびにおなかが空きます
    そして夜見る機会が多いわたしにとってそれは非常に極悪でありあなたが悪魔に見えます(笑)

    油そばは見た目では胃にきそうですね(^_^;)しかしあなたが「うまい」というのであればそれはやはりうまいのでしょうね
    やきそばのように、麺に直接味を絡めてあるように見えますが、スープが入っているわけではないのでしょうか?

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  2. To Mr.S,
    読者の皆様に何かしらの印象を、それがたとえ食欲だとしても、湧き起こすことができているのだとしたら、書き手として嬉しいことですね。

    油そばは、茹でた麺を水切りしてから油ソースで和えています。具材と炒める焼きそばとはちょっと違いますが、カップ焼きそばと調理法のイメージは近いかもしれません。スープは入っていませんが、兎に角の油そばのユニークな点は、あとから割りスープ(無料)を注文することができ、これを丼に入れることによって、味の変化を楽しむことができるのです(スープを入れたあとの油そばは、もはやラーメンに近いものですが)。

    なお、わたしは5月22日付の投稿で実際に油そばを注文して食した感想を書いておきましたので、そちらをお読みください。

    最後になりますが、あなたのコメントはプロバイダ側で自動的にスパムと見なされ、別のメッセージボックスの中に入っていました。承認が遅れ申し訳ありません。

    I'm so sorry that I did not notice your comment because it was automatically treated as a spam by the provider and put into another box for spam. m(__)m

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